making systems work traject

De basis voor relaxed groeien

1-op-1 samenwerking

Relaxed groeien met je bedrijf is niet vanzelfsprekend.

Ondernemer zijn in de groei betekent dat er veel verandert. Er komen taken op je af die je voorheen niet had, verantwoordelijkheden die je voorheen niet had.

Langzaam maar zeker lijkt het alsof er niets anders meer is dan in je business werken. Altijd veel te doen en steeds meer te repareren, omdat er vaker verkeerde mails de deur uit gaan, afspraken niet goed blijken te zijn belegd of doorgegeven, en die kleine foutjes stapelen zich op.

Je snakt naar overzicht, consistentie en tijd om aan je business te werken en zo relaxed te kunnen groeien.

Juist als je in de groei bent met je business,  wil je:

  • achter de schermen een solide business die draait als een geoliede machine
  • ruimte voor groei creëren
  • gebruiksvriendelijke software
  • zo weinig mogelijk software voor alle voorkomende taken, dus geen dubbelingen in functionaliteit
  • rust en overzicht creëren, zodat jij en je team kunnen doen waar jullie het beste in zijn

Wat we doen in het making systems work traject

Het is een 1-op-1 traject waarin ik focus op jouw bedrijf met het programma dat is ontwikkeld op basis van jaren ervaring.

Hoe de wetenschapper lol kreeg in ICT

foto mirjan van der meijden

Lang geleden, in de diepe recessie van 1993 was ik net afgestudeerd. Ik werkte een paar dagen in de week via een uitzendbureau om te voorkomen dat ik iets met de Sociale Dienst te maken had. Liever een oersaai baantje dan daar nog een stap binnen zetten. 

ICT, daar had ik niets mee. Dat was een ver van mijn bed show en veel te ingewikkeld. Toch deed ik niet lang daarna een opleiding als programmeur, omdat in het wetenschappelijk onderzoek geen toekomst meer lag. En de baangarantie – voor een baan op niveau – was natuurlijk wel aantrekkelijk.

Stoffiger dan het werk bij de Belastingdienst kon het bijna niet, dus ik was dolgelukkig toen ik een promotieonderzoek kon starten op het snijvlak van zorg en ICT. Een gouden greep, omdat ik ontdekte dat ICT heel veel kanten had en er gemakkelijke en moeilijkere ICT was 🙂

De technische kant van de ICT; hardware, draden en ingewikkelde code waren niet aan mij besteed. Liever keek ik naar de toepassing. 

Wat kan het mensen brengen? Hoe kan het hun werk en hun samenwerking ondersteunen? Wat maakt dat sommige ICT toepassingen gemakkelijker geleerd worden dan andere?

En daar bleek ik toevallig heel erg goed in. Helemaal toen de ICT toepassingen eenvoudiger werden en veel breder toegankelijk werden. 

Maar toen de drempels zo laag werden door SaaS ofwel software in de cloud, ontstond een wildgroei aan software

Mijn nieuwe uitdaging werd dus uitvinden hoe het kaf van het koren te scheiden: 

Welke software is geschikt voor wie en waarom?

Maar dat alleen is niet voldoende. Een bedrijf kan pas echt groeien als de onderliggende business processen en systemen ook op orde zijn. En eigenlijk, is dat nog belangrijker.

En het gave is dat ik een methode heb ontwikkeld die zowel business processen, als de matching software als slim samenwerken integreert. En die methode pas ik succesvol toe bij mijn klanten. 

Anno 2022, met de Covid periode nog vers in het geheugen, is elke ondernemer ervan overtuigd dat er toekomst ligt in online ondernemen.

Maar niet elke ondernemer weet hoe online ondernemen het slimst ingericht kan worden. Daarbij help ik met mijn expertise en methode, Making Systems Work.

Hoe tof is dat?

Over Mirjan van der Meijden

uitbesteden of zelf doen mirjan

Misschien ken je mijn manier van werken een beetje. 

Bijvoorbeeld doordat je een masterclass gevolgd hebt, een podcast geluisterd of een video bekeken hebt.

Ik houd niet van half werk. Ben blij met video’s en ben altijd op zoek naar de nieuwste tools. Maar wel met een doel. Elke tool heeft een doel en moet passen in een groter geheel, moet bijdragen aan de business. Zo is het ook met processen structureren; geen papieren tijgers, die in de la verdwijnen. Uitwerken van processen moet bijdragen aan beter ondernemen en samenwerken. De vorm die ik kies past daarbij. Het is mijn filosofie, mijn manier van werken. Dus ik neem altijd de context mee.

Ik teken graag. En ik werk volledig online. 

Wat ik je leer en waar ik jou (en je team) bij begeleid is dat je een goed fundament inricht voor jouw bedrijf, waardoor je kan groeien en bloeien met je business.

Voor wie is dit traject bedoeld?

Let wel op! Dit is niet voor iedereen. 

Ik adviseer je om je alleen een call aan te vragen als je bij het merendeel van de volgende punten denkt: That’s me!

Het is niet erg als

Het is niet geschikt en niet bedoeld voor jou als:

Yeah right, Mirjan, dat klinkt allemaal leuk, maar….

Wat als ik de enige ben die taken kan uitvoeren?

Lol! Dan is jouw tijd de grens van je bedrijfsgroei. Dan heb je niets aan Making Systems Work. Als je serieus werk wil maken van relaxed groeien, kan je niet anders dan taken overdragen. Vraag jezelf af: Wie kan dit? Niet Hoe kan dit.

In Making Systems Work kijken we vooral naar de taken die jij zelf moet uitvoeren; en op welke manier je slim kan samenwerken met teamleden.

Is het geen overkill?

Het traject Making Systems Work is erop gericht om jouw business duurzaam relaxed te laten groeien. Alle stappen die we samen zetten zijn van belang in dat proces. Ook als je vooraf denkt dat het niet zo nodig is. We bouwen een solide (technisch) fundament waar je jaren plezier van hebt.

Is het niet beter als mijn team dit traject uitvoert?

Dat lijkt fijn. Maar uiteindelijk ben jij eindverantwoordelijk. Het wil natuurlijk niet zeggen dat je al het werk moet doen, dat kan je prima uitbesteden aan teamleden. Ik denk dat je als ondernemer het beste zelf betrokken kan zijn bij de keuzes en besluiten; teamleden kunnen dan de uitwerking doen. Dus je betrokkenheid is essentieel, maar je tijdsinvestering kan je enorm beperken.

De 3 redenen dat groeien met je business niet relaxed is

Ben je ondernemer in de groei en all-over-the-place? Gefrustreerd, omdat Murphy de hele tijd langskomt? Is het lastig om zaken over te dragen aan teamleden en doe je daarom veel dingen even snel zelf?

Dan kan het zomaar zijn dat een van deze dingen aan de hand is:

➜ Gebrek aan structuur

Je business is nog steeds ingericht voor een ZZP-er, alleen of met een teamlid. De structuur voor een groter team en slimme automatiseringen mist, waardoor je geen overzicht hebt. En inconsistenties aan de orde van de dag zijn. In dit traject brengen we je processen in kaart op zo’n manier dat ze ook in het dagelijks werk gebruikt kunnen worden.

➜ Te veel te doen

Eigenlijk doe je te veel zelf. Te weinig rust om eens van een afstand naar je bedrijf te kijken. Je wil je klanten helpen en zorgen dat zij niets te kort komen. Making Systems Work is erop gericht om tijd en overzicht te creëren, zodat je relaxed kan groeien.

➜ Te veel manager

Als je alles alleen doet of met één VA, dan is even overleggen of een mail sturen heel gemakkelijk.

Maar als je meerdere mensen in je team hebt, loop je het risico dat je overal iets van moet/wil vinden. Daar ben je geen ondernemer voor geworden.

In Making Systems Work realiseren we de randvoorwaarden, waardoor het team autonomer kan werken, je weet dat de juiste taken en besluiten gedaan worden zonder dat je overal bij betrokken wordt.

Ervaringen van klanten

Bekijk vooral ook de ervaringen van klanten, ondernemers met Making Systems Work.

Ik heb interesse, en nu?

Je plant een call in met mij. In dat gesprek verkennen we of Making Systems Work op dit moment voor jouw bedrijf het best passend is.

Als we besluiten dat dat het geval is, kunnen we snel aan de slag. In 3 maanden bouwen we dan het fundament voor jouw business, zodat je relaxed kan groeien naar een volgende level.