De Making Systems Work podcast is een feit #1

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Podcast
  • Bericht reacties:0 Reacties

De Making Systems Work podcast is er om jou te helpen relaxed te groeien. In deze eerste podcast episode vertel ik je waar we het in deze podcast precies over gaan hebben en hoe het jou kan helpen om jouw bedrijf te optimaliseren, productiever en slimmer te werken en dus relaxed te groeien.

Welkom bij de Making Systems Work podcast

De podcast voor kennisondernemers met een te volle agenda die tijd, overzicht en consistentie willen creëren in hun business, zodat ze relaxed kunnen groeien. 

Mijn naam is Mirjan van der Meijden van howtohotspot waar Making Systems Work onderdeel van is. In deze introductie leg ik je uit waar we het over gaan hebben en hoe het jou kan helpen om jouw bedrijf te optimaliseren, productiever en slimmer te werken en relaxed te groeien.

Making Systems Work‘ in het Nederlands betekent het Laat systemen voor je werken

Het is mijn missie dat het soepel en efficiënt runnen van een online business voor vrouwelijke ondernemers de normaalste zaak van de wereld is; of ze nu vooral alleen of met een team willen werken. Dit betekent dat systemen, software en samenwerken optimaal op elkaar zijn afgestemd (en dat merk je pas als het niet zo is). Als je als ondernemer systemen voor je laat werken, in plaats van het zelf te doen of je team, levert het je enorm veel tijd, overzicht en consistentie op. Daarom zou elke business processen en systemen moeten inrichten.

Zo creëer je rust. 

Rust die zorgt dat je je klanten het allerbeste kan bieden en dat er geen gedoe is.

Rust ontstaat als duidelijk is wat waar staat, wie waarvoor verantwoordelijk is en wanneer de dingen gedaan worden. Kortom, rust heb je nodig om relaxed te kunnen groeien met je business. Om die rust te creëren, heb je 3 componenten nodig: business systemen, passende software en slim samenwerken.

Nu vraag je je misschien af wat business systemen zijn. Ik leg het je uit aan de hand van een voorbeeld, een restaurant. Er staat Toscaanse tomatensoep op het menu; om die soep te kunnen serveren, zijn mensen nodig die de boodschappen doen, de groenten snijden, de soep opscheppen en serveren. Die mensen maken gebruik van tools. Dit zijn de ingredienten, messen, pannen en lepels bijvoorbeeld. Het systeem het totaal wat nodig is om het resultaat te behalen, namelijk, het bord met tomatensoep waar de gast van kan genieten. 

Als je goed kijkt is dit systeem opgebouwd uit verschillende processen; het boodschappenlijstje maken, de boodschappen gaan halen en opbergen in de keuken is een proces, het voorbereiden en maken van de soep is een proces en het serveren van de soep is een proces. Elk proces bestaat dus eigenlijk uit een serie activiteiten die de mensen uitvoeren en waarvoor ze tools nodig hebben. En elk proces levert output dat input is voor het vervolg. Hopelijk is het onderscheid je nu iets duidelijker. Nu weer even terug naar online ondernemen. 

Marketing en sales krijgen veel aandacht bij heel veel ondernemers; van eenpitters tot ondernemers die met een team werken. En terecht. Zonder klanten, geen business. 

Iedere business coach of trainer vertelt je dat je goede marketing en salesfunnels nodig hebt om klanten binnen te halen. En dat je funnels ook kunt automatiseren. 

Helemaal waar.
Maar..

Er is nog veel meer. Als de klanten eenmaal bij je binnenstromen, is jouw business dan zo ingericht dat je alle klanten de aandacht kan geven die ze verdienen? Is het achter de schermen ook een geoliede machine, zodat je niet avond aan avond bezig bent om alle mails te verwerken en te versturen, dat je teamleden exact weten wat er wanneer van hen verwacht wordt bijvoorbeeld?

Bij veel ondernemers is het achter de schermen enigszins gestructureerd, maar niet genoeg om te kunnen opschalen zonder stress. En hoe je je bedrijf achter de schermen strak organiseert, met processen waar nodig, automatiseren waar mogelijk, daar vind je maar weinig over op internet. Daarom ben ik deze podcast gestart. 

In deze podcast duiken we vooral onder de motorkap ofwel achter de schermen van je bedrijf. Daar ligt het geheim voor succesvol online ondernemen en relaxed groeien. Ik deel ervaringen van klanten, van mezelf, maar ik interview ook succesvolle online ondernemers die ons meenemen naar hun bedrijf achter de schermen. 

Je vindt de podcasts op mijn website, makingsystemswork.nl, Spotify, Apple podcast en binnenkort ook op Youtube als je er een plaatje bij wil hebben. 

Geef een antwoord