Waarom is aandacht voor systemen en processen belangrijk? #2

Relaxed groeien met je business begint achter de schermen van je business. Dat is mijn overtuiging.

En te veel kennisondernemers, zoals trainers, coaches en andere experts zijn niet in staat om op te schalen, doordat het achter de schermen rammelt. En daar is te weinig over te vinden. Vandaar 🙂

Ontdek meer in deze aflevering.

Welkom bij de Making Systems Work podcast.

De podcast voor kennisondernemers met een te volle agenda die tijd, overzicht en consistentie willen creëren in hun business, zodat ze relaxed kunnen groeien. 

Mijn naam is Mirjan van der Meijden. In de vorige aflevering legde ik je uit waar we het over gaan hebben en hoe het jou kan helpen om jouw bedrijf te optimaliseren, productiever en slimmer te werken en relaxed te groeien. In deze aflevering deel ik met je waarom ik deze podcast gestart ben. 

De directe aanleiding is dat ik een boek ga schrijven over slimmer ondernemen en wat systematiseren je business kan betekenen als het gaat om groeien en opschalen. Nu klinkt dat vooral vaag en veel, heb ik gemerkt en daarom besloot ik om ook ervaren online ondernemers te vragen hoe zij hun business ingericht hadden. Zo geeft het boek jou – de toekomstige lezer – ook veel praktische ervaringen en voorbeelden. 

Toen ik dat eenmaal bedacht had, vond ik het jammer om de verhalen voor mezelf te houden en daarom besloot ik om de interviews maar meteen te delen op social media. Zo is het dus gekomen, de Making Systems Work podcast. 

Nou kan ik me voorstellen dat je je afvraagt waarom dit onderwerp. Heel veel ondernemers zijn creatievelingen, vinden dat ze niet heel erg goed zijn in structuur en houden vooral van werken met en voor hun klanten. En zo ben ik zelf ook. Ik ben een totale ramp als het gaat om gestructureerd werken, afmaken waar ik aan begin, niet 100 dingen tegelijk doen, en ik vind alles leuk.

Vooral heel veel nieuwe dingen ontdekken en uitvinden hoe iets werkt en hoe iets in elkaar zit. En daar zit mijn kracht.

Voor mijn klanten betekent het dat we heel snel een plaatje hebben van de samenhang van de processen, systemen en de software in hun business.

Vandaar kunnen we versimpelen en overzicht creëren. Als vanzelf komt er tijd vrij en ontstaat er rust.

Dat is zo’n mooi proces en dat bereiken we in zo’n korte tijd. 

Dat gun ik meer ondernemers. En er zijn nog te veel ondernemers die veel te veel tijd verliezen, te weinig overzicht hebben en steeds weer het wiel uitvinden, omdat hun business niet als een geoliede machine werkt. 

Mijn missie is dat het soepel en efficiënt runnen van een (online) business de normaalste zaak van de wereld wordt en net zoveel aandacht krijgt als sales en marketing. 

Dus dat is een tweede belangrijk reden dat ik deze podcast gestart ben. Om jou te inspireren meer structuur in je business te brengen en je tips en handvatten te geven om daar ook mee aan de slag te gaan. 

Geef een antwoord