#35 simpel bedrijf

Hoe houd je je bedrijf simpel? #35

‘Ik heb een simpel bedrijf’ Verschillende succesvolle online onderneemsters die ik interviewde in mijn podcast zeiden het. En met simpel bedoelen ze dat ze weinig verschillende producten en diensten aanbieden en een klein team hebben. Maar ook in de content die ze produceren. Is het nodig dat elke video, podcast of tekst ge-edit wordt? Ik hoor allerlei ondernemers – Jeanet Bathoorn, Tineke Zwart – die hun podcasts niet meer editen, geen intro of outro. Gewoon opnemen en plaatsen. Mijn podcasts van de laatste weken zijn ook zo. De interviews zijn ook niet bewerkt, alleen een intro en outro toegevoegd.

Maar deze podcast gaat niet over het maken van podcasts, alhoewel dat wel een leuk onderwerp is 🙂 Het gaat over een simpel bedrijf.

Wat is een simpel bedrijf?

Nog even terug naar wat is een simpel bedrijf? Ik denk dat enerzijds een beperkt aantal producten en diensten een business simpel houden. Als je marketing is gericht op één of twee producten, wordt het als vanzelf eenvoudiger. De weggever, alle content, alle klanten, alle reviews, het leidt allemaal terug naar hetzelfde. Overzichtelijk. Maar het geeft je ook de mogelijkheid om steengoed te worden in dat ene wat je core-business is. Dus het is gemakkelijker om je merk op te bouwen en keuzes te maken. Dit zijn natuurlijk zaken waar een business coach je prima bij kan helpen. Het is niet mijn business. Wat wel mijn business is, is om je te helpen de business achter de schermen als een geoliede machine neer te zetten. Omdat ook dat veel eenvoudiger is met maar een of twee producten. De processen ondersteunen dan maar één type product en die processen kan je dan supergoed en superefficiënt inrichten. Wat het weer mogelijk maakt om ook die processen bij te slijpen tot ze perfect passen.

Dus wat is een simpel bedrijf? Een ondernemer met 1 of 2 diensten, met een klein team, een heldere boodschap en een slim ingerichte business achter de schermen.

Waarom een simpel bedrijf?

Waarom wil je een simpel en succesvol bedrijf? Laat ik me beperken tot de back-end van je business.

Met een simpel bedrijf is het mogelijk om processen perfect in te regelen. En perfect ingeregelde processen maken automatiseren weer veel aantrekkelijker, omdat je overzicht kan houden. Automatiseren werkt het fijnst als je snapt en weet wat er automatisch gaat. Je kan hiervoor een ICT afdeling oprichten, maar met een simpel bedrijf is dat helemaal niet nodig. Zodra je met een expert je processen en bijbehorende automatiseringen hebt ingericht, kan je zelf (of een teamlid) de boel monitoren.

Dus kan je met een kleiner team werken en zijn je teamkosten lager. Bij dezelfde kwaliteit van je output. Hoe tof zou dat zijn?

Hoe houd je je bedrijf zo simpel mogelijk?

Hoe creëer je een simpel bedrijf? het is duidelijk denk ik dat een simpel bedrijf je heel veel rust, overzicht en consistentie kan opleveren. Maar hoe pak je dat aan? Het verminderen van het aantal producten en diensten is niet mijn expertise. Ik adviseer je om de podcastafleveringen #3, #4 en #7 nog eens te luisteren. Daar komen de business coaches aan het woord.

Maar als het gaat om je processen versimpelen en automatiseringen inrichten. Daar kan ik je wel degelijk bij helpen.

Ik werk 1-op-1 met klanten omdat ik dan volledig de focus heb op jouw business. En de Making Systems Work methode zorgt dat processen, software en automatiseringen een optimale match vormen voor jouw bedrijf, jouw klanten en jouw team.

Een simpel en succesvol bedrijf bouwen doen we samen.

Ben jij eraan toe om de back-end van je bedrijf aan te pakken? Processen goed in te richten en te versimpelen wat kan?

Plan dan een call in om te bespreken of de Making Systems Work-methode voor jou nu een slimme keuze zou zijn. En wil je inzichten delen die je uit deze podcast hebt opgedaan? Stuur me dan een DM op Insta of LinkedIn of laat een review achter op Spotify of in de Apple Podcast app. Ik ben heel benieuwd naar wat je meeneemt.

Deze podcast is uit de serie: [Business Back-end Basics]

Liever luisteren via Apple podcasts of Spotify?

Klik hierboven op ‘Luister via’ om naar Spotify of iTunes te gaan.

Geef een antwoord